Liever een dagje géén vlees eten? Maar wel zin in een overheerlijke pasta? Dan is dit recept perfect voor jou. Deze vegan pasta pesto heeft maar 20 minuten bereidingstijd nodig. Als je dus een keer weinig tijd hebt, is deze pasta zeker een aanrader. Hoe begin met het maken van deze overheerlijke pasta? Hiervoor nemen we eerst een kijkje bij de ingrediënten.
Benodigdheden (4 personen)
Vegan pasta pesto
- 340 gram pasta naar keuze
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele ui
- 120 gram haver fraîche (Albert Heijn)
- 2 pakjes plantaardige kipstuckjes
- 100 gram cherry tomaatjes
- 40 gram pijnboompitten
- Rucola
- 2 potjes Costa Ligure Pesto genovese bio (Albert Heijn)
- Vegan geraspte kaas naar keuze
Zelfgemaakte pesto saus
- Handje vegan geraspte kaas
- 40 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 30 gram verse basilicum
Hoe maak je deze vegan pasta pesto?
We beginnen natuurlijk bij de pasta. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit. Fruit dit vervolgens met een beetje olie aan in de pan. Wanneer de uien iets donkerder zijn stop je de twee pakjes vegan kipstuckjes erbij. Zelf snijden wij deze altijd in nog wat kleinere stukjes, aangezien deze in vrij grote stukken uit de verpakking komen. Maar heb je liever grotere stukken of geen tijd om ze in stukjes te snijden? Gooi ze dan zonder in kleinere stukjes te snijden bij de knoflook en ui in de pan. Bak de kipstuckjes tot ze enigszins bruin zijn geworden en voeg vervolgens de Haver fraîche toe. Ook de twee potjes pesto mogen de pan in. Roer alles goed door elkaar.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de bereide pesto pastasaus.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in drie minuten goudbruin. Stop deze in een bakje en serveer op tafel. Ook de cherrytomaatjes kan je doormidden snijden en alvast op tafel serveren. Rasp als laatste de kaas. Serveer op tafel. Tada, daar staat jouw overheerlijke vegan pasta pesto.
Wanneer je deze overheerlijke pasta hebt opgeschept, kan je zelf de hoeveelheid kaas, rucola, cherrytomaatjes en pijnboompitjes bepalen.
Liever zelf de pesto maken?
Geen zorgen, dit maak je heel gemakkelijk. Om te beginnen rooster je de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in drie minuten goudbruin. Laat deze vervolgens afkoelen op een bord. Pak een rasp en rasp de vegan kaas. Daarna ga je met de staafmixer aan de slag. Maal de vegan kaas, pijnboompitten, olijfolie en knoflook in een beker (het liefste een hoge beker) en pureer. Voeg als laatste de blaadjes basilicum toe aan en maal kort tot pesto.
We weten allemaal: good food = good mood. Dus heb jij nog tips om deze pasta nóg lekkerder te maken? Of raad jij ons een heel ander heerlijk pastarecept aan? Laat het ons vooral weten, wij zijn benieuwd naar jouw creaties.