Houd jij ook van bergen vol sneeuw en prachtige uitzichten? Dan is een bezoekje aan het grootste skigebied ter wereld zeker aan te raden. Het hart van Méribel klopt in het centrum van de 3 valleien. Met bijna 600 kilometer aan pistes biedt het gebied zowel experts als beginners, families en sporters geweldig skiplezier. Méribel ligt tussen 1.300 en 3.230 meter hoogte, verspreid over 25 verschillende bergtoppen en 6 gletsjers. En dit is nog niet alles. Voor een compleet en smakelijk verblijf is een stop in een van de restaurants natuurlijk een must. Daarom zetten wij vandaag een aantal restaurants in Méribel op een rijtje.
Allerlei soorten restaurants
Wanneer je iets wilt eten of drinken, ben je in Méribel aan het juiste adres. Het heeft namelijk tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan sterrenrestaurants, betaalbare restaurants en restaurants waar je heerlijk kan dineren voor de openhaard of op het terras. De Savoyaardse badplaats staat vol met restaurants waar je lekker kunt ontspannen en heerlijk kunt eten en drinken. Van bekenden van het gebied als Le 80 in het Hotel de la Chaudanne of de Clos Bernard tot de allernieuwste restaurants zoals bijvoorbeeld Le Maya Altitude. Alle restauranthouders en chef-koks nodigen je uit om de beste restaurants van het gebied te (her)ontdekken. Daarom hebben wij hieronder allerlei top restaurantjes onder elkaar gezet.
L’Ekrin, het sterrenrestaurant in Méribel
Het toppunt van luxe, Hotel Le Kaila***** met daarin restaurant L’Ekrin geleid door sterrenchef Laurent Azoulay. Deze sterrenchef geeft voorkeur aan vis, groenten (van Eric Roy) en vers vlees van de boerderij. Een zes-gangen menu kost 145,- euro en á la carte vanaf 140,- euro voor-, hoofdgerecht en dessert. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
Le plan des Mains
Heerlijk knus ontspannen én eten tegelijk? Dan is restaurant Le Plan des Mains de ideale optie. Het ligt aan de voet van de Mont Vallon, tegenover de gletsjer van Borgne. Alles is hier op en top geregeld. Zo kan je lekker je zachte pantoffels dragen terwijl je skischoenen liggen te drogen. De kinderen kunnen lekker uitwaaien in de speeltuin of genieten van een tentoonstelling. Het restaurant serveert fastfood of huisgemaakte gerechten á la carte. De gerechten zijn iets simpeler, maar daarmee niet minder lekker. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
Le 80, Restaurant de la Chaudanne
Met als thema ‘rond de wereld in 80 dagen’ biedt dit restaurant in het hotel La Chaudanne traditionele gerechten. De sfeer is muzikaal. Het extraatje? Het restaurant serveert een uitzonderlijk ontbijt voor de openhaard. En laten we je vertellen: die wil je niet missen. Menu vanaf 48,- euro (voor-, hoofdgerecht en dessert). Meer informatie over het restaurant lees je hier.
Le Clos Bernard
In dit hooggelegen restaurant aan de kant van l’Altiport kun je eerst neerstrijken op de ligstoelen in de zon terwijl de kinderen genieten van de speeltuin, het sleeën en het kleuren. Klinkt goed toch? Daarna wordt je rond de Table d’hôtes geserveerd in de tipi. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
Le Blanchot
Bij Le Blanchot kan je genieten van een adembenemend uitzicht vanaf het terras. Liever lekker binnen zitten? Geniet dan van de gezellige sfeer van de open haard. Op de kaart vind je allerlei heerlijke gerechten gemaakt van verse producten van de verfijnde keuken. De voorgerechten hebben de prijs van 9,- tot 16,- euro en hoofdgerechten van 22,- tot 32,- euro. Maar ook toetjesmensen kunnen hier goed terecht. Le Blanchot serveert namelijk tevens goed bereide desserts van 4,- tot 16,- euro. Je kunt het restaurant per ski of te voet bereiken. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
Les Pierres Plates
Dit restaurant, gelegen op de top van de Saulire, biedt een 320 graden panorama over de 3 valleien. De chef, Patrice Carron, serveert Savoyaardse producten samen met seizoen producten en Italiaanse gerechten op de verschillende verdiepingen van dit prachtige restaurant. Je kan ook een lekker wijntje kiezen van de verfijnde kaart die perfect past bij een speciaal aperitief. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
Le Kouisena
Dit restaurant, dat al meer dan 25 jaar een begrip is in Méribel, staat bekend om zijn traditionele muziek, personeel in Savoyaardse kledij en een typisch decor. Het menu combineert typisch Savoyaardse gerechten uit een oven die op hout gestookt is. Het eten is er heerlijk en voor de grote eters onder ons: de porties zijn enorm. Je krijgt dus wel waar voor je geld. Geniet hier van een heerlijke Franse uiensoep of een lamsrack. Wil je ook nog een toetje? Die worden allemaal ter plaatse gemaakt en zijn zeer rijk en vullend, maar wel overheerlijk. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
Le Rastro
Dit restaurant, dat sinds 1986 door dezelfde familie wordt gerund, ligt in de wijk Chatelet in Méribel Mottaret. Hier komen veel families, vriendengroepen en sporters door de overvloedige keuken. Wat serveren ze dan allemaal? Denk aan heerlijke Savoyaardse specialiteiten, pizza’s, galetten en hamburgers. De vriendelijke sfeer en het goede ontvangst draagt bij aan een top ervaring. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
Le Télébar de l’Adray Télébar
Met zijn warme, bosrijke interieur heeft dit restaurant alles wat je hartje begeert. De ligging, de charme, het comfort, het terras op het zuiden, de open haard in het midden van de lounge, alles voor een vriendelijk onthaal. De keuken is lokaal en verfijnd, de ideale plek voor een lunchpauze tijdens het skiën. Het personeel ontvangt je met de gastronomische suggesties van de dag, de grills en natuurlijk de escalope à la crème. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
Le Cèpe
Bij dit restaurant in Méribel kan je terecht als je wil genieten van gerechten gemaakt van lokale producten. We hebben het dan over streekproducten, eekhoorntjesbrood uit de bergen en vis uit de naburige meren. Hiermee presenteert chef-kok Alain Plouzané zijn gerechten trots aan de bezoekers. Hij creëert verse recepten op basis van deze lokale producten. Een inventief, kleurrijk en verfijnd menu tegen zeer betaalbare prijzen. Menu vanaf 34,- euro, a la carte van 34,- tot 54,- euro. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
Nieuwe aanwinsten
Le Maya Altitude
Dit nieuwe restaurant in Méribel opent in december en maakt deel uit van de Maya Collectie. Dit restaurant is een bijzondere plek door de capaciteit van 400 gasten, een Himalaya geïnspireerde decoratie en een 360 graden panorama op de Mont Blanc en de vallei van Belleville. De gastheer, Christophe Hulot, biedt gastronomische gerechten aan met vlees uit een houtskooloven. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
De nieuwe Coucou restaurants
De nieuwe CouCou restaurants bestaan uit de Beef Bar met zeldzame vleeswaren en Bianca Neve, een verfijnd Italiaans restaurant. Deze twee restaurants vullen elkaar met klasse aan in het 5 sterrenhotel Du Coucou, gelegen aan de voet van de piste. Op het menu van de Beef Bar staan een Black Angus uit Argentinië en de VS en Wagyu-rundvlees uit Japan. Bianca Neve houdt de trans Alpine keuken in ere met antipasti van mozzarella, uitzonderlijke vleeswaren en verfijnde pasta. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
La Coursive des Alpes
In de oude bioscoop zit nu één van de meest recente gastronomische restaurants onder leiding van chef Laurent Hillairet. Op het menu staan heerlijke lokale producten voor zeer redelijke prijzen. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
La Table de la Traye, au Refuge de la Traye
Gedurende de hele winter zijn hier veel gastronomische momenten te beleven met een adembenemend uitzicht op de besneeuwde toppen. De chef Akrame Benalla biedt vanuit zijn moderne keuken voortdurend verrassende nieuwe creaties aan. Zijn missie is om een altijd een stapje extra te zetten en met liefde te koken. Kom hier dus zeker een keertje dineren om het zelf te proeven. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
Lilie neemt Bistrot de l’Orée over
Sylvain Chardonnet neemt het concept over van zijn grootmoeder, Lilie genaamd. Zij hield van de traditionele keuken met zelfgemaakte producten. Het restaurant is ideaal gelegen op ”Rond-Point des Pistes” en hier vind je Hélène en Sylvain aan het roer die een bar combineren met een restaurant en traiteur winkel. Alles is ingericht met een gezellige en warme sfeer. Aan de kant van het restaurant kan gekozen worden tussen huisgemaakte Franse gerechten en een open haard om op te warmen of een mooi zonnig terras met uitzicht op de piste. In de delicatessenwinkel kunnen een selectie aan belegen kazen, vleeswaren en huisgemaakte gerechten gekozen worden voor take away of bezorging. Daarnaast is er een wijnkelder vol verrassingen, waar je een heerlijk wijntje uit kan kiezen. De snacks gaan vanaf 7,- euro, schotels vanaf 22,- euro en pizza vanaf 15,50 euro. Meer informatie over het restaurant lees je hier.
Mocht jij nog meer goede restaurants in Méribel weten waar je heerlijk kan eten en drinken, laat dan vooral een reactie achter. Wij zijn benieuwd.