De Mount Everest in 10 fantastische foto’s | Beyond The Camera #11

door
Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien door middel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Deze keer de mooiste foto’s van de Mount Everest. Vorige edities: IJslandIerland, Schotland, Groenland, Zuid-TirolDe Faeröer eilandenAlaskaHet Waddengebied, Zweden en Patagonië

Deze week staat Beyond The Camera in het thema van het dak van de wereld: de Mount Everest. Of je deze gigantische berg ooit gaat zien of beklimmen is de vraag, maar je kan in dit artikel wel genieten van de hoogste berg ter wereld.

Op het dak van de wereld

Om de Mount Everest is altijd veel te doen. Niet gek ook, want dit is de állerhoogste berg ter wereld en is daardoor letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de wereld. De naam Mount Everest is wereldwijd overigens pas bekend sinds 1857, want daarvoor had India de naam Peak XV voor de berg. George Everest was een landmeter en gaf eerder al aan dat Peak XV de hoogste ter wereld zou zijn. Maar omdat er geen vertaling was van Everest, werd de naam nooit echt gebruikt in de Aziatische landen. Daar werd vaak de grofwegge vertaling van Moedergodin der Aarde of het dak van de wereld gebruikt.

Waar ligt de Mount Everest?

De Mount Everest ligt in de Himalaya en op de grens tussen Nepal en China / Tibet. Wie de officiële top heeft, is een eeuwige discussie. Helemaal met het onderlinge conflict tussen China en Tibet. Maar vanwege deze ligging kan je zowel een Mount Everest toppoging doen vanuit de noord- en de zuidkant. Ofwel vanuit Nepal (zuid) of het noordelijke China / Tibet. Mocht je de beklimming van de koning van de seven summits maken, dan heb je tegenwoordig zelfs overal een 5G-netwerk.

Mount Everest Base Camp uitzicht

Wat is de hoogte van de Mount Everest?

In 1856 werd de hoogte van de berg op basis van de driehoeksmeting gedaan, waarbij ze maar 8 meter van de echte hoogte af zaten. In die tijd was er nog niemand die de berg kon beklimmen en was er natuurlijk geen GPS. Over de hoogte van de Mount Everest wordt nog steeds gediscussieerd. Toch is er in 2020 een nieuwe meting gedaan, waaruit bleek dat de berg bijna één meter hoger was dan voorheen gedacht. Van 8848 meter, staat de berg nu officieel als 8848,86 meter hoog genoteerd. Er zijn overigens meer achtduizenders, maar de Mount Everest is hiervan de hoogste en tevens de (relatief) makkelijkste om te beklimmen.

Een beklimming naar de top

Omdat de Everest de hoogste berg ter wereld is én omdat hij relatief te doen is, wordt hij veelvuldig beklommen. Zo vaak zelfs, dat er zelfs filevorming ontstaat richting de daadwerkelijke top. De laatste jaren komen er dus mensen om het leven vanwege de wachtrijen richting de summit. In de afgelopen jaren hebben er honderden mensen het leven gelaten op deze gigantische berg. Overigens moet je goed trainen voor de Mount Everest beklimming en ben je al bijna € 25.000 kwijt aan alleen de vergunningen en gidsen. Een tocht naar Everest Base Camp kan interessanter voor je zijn als je er toch even aan geproefd wil hebben.

De mooiste foto’s van de Mount Everest

Genoeg informatie over deze gigantische en mysterieuze berg. We laten je de mooiste foto’s zien, zodat jij ook weg kan dromen bij het dak van de wereld ofwel de moederberg van de aarde.

Mount Everest Base Camp
Mount Everest, Nuptse en Lhotse
Mount Everest vanuit vliegtuig
Mount Everest zonsondergang
Noordzijde Mount Everest Nepalese vlag
Mount Everest 5G header

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.