Stel je voor: een dag skiën, maar dan in combinatie met haute cuisine. Tussen de besneeuwde toppen van Alta Badia ontdek je niet alleen de mooiste pistes, maar ook culinaire hoogstandjes die je niet snel zult vergeten. Vijf gerenommeerde chef-koks staan op je te wachten in vijf traditionele berghutten, allemaal in combinatie met een heerlijke Zuid-Tiroolse wijn. We hebben het over de Gourmet Skisafari over de pistes van Alta Badia. Op 14 december gaat de elfde editie van dit geweldige event van start. Ga met ons mee op winters avontuur langs vijf fantastische chefs tijdens de Gourmet Skisafari in Alta Badia.
De Gourmet Skisafari is terug van weggeweest
Op zaterdag 14 december keert de Gourmet Skisafari terug naar Alta Badia, in het hart van de Zuid-Tiroolse Dolomieten. Terwijl je van hut naar hut skiet, krijg je de mogelijkheid de culinaire meesterwerken van vijf topchef-koks te proeven. Sterrenchefs Massimiliano Alajmo, Simone Cantafio, Peppe Guida Cristian Fagone en Giancarlo Morelli zetten de lekkerste gerechten voor je op tafel. Ze brengen de haute cuisine naar 2000 meter hoogte, met gerechten gebaseerd op de lokale producten en gastronomische tradities van de regio. Het is een unieke belevenis, midden in de bergen.
Vijf chefs met elk hun eigen gerecht
Laten we eens kijken wat de chefs allemaal voor je in petto hebben. Ook leuk om te weten; je kunt ze allemaal persoonlijk ontmoeten en van hen zelf het verhaal achter hun gerecht horen. Dit alles tijdens een skitocht in het teken van smaak en vitaliteit; het thema van deze ‘A taste for skiing’ editie.
Massimiliano Alajmo – Restaurant Le Calandre
Als eerste hebben we Massimiliano Alajmo. Hij runt het restaurant genaamd Restaurant Le Calandre gelegen in Rubano in de provincie Padova. Het restaurant van Massimiliano heeft maar liefst drie Michelinsterren. Hij werd in 2002, toen hij 28 jaar oud was, de jongste chef-kok ter wereld met drie Michelinsterren. Tijdens de Gourmet Skisafari krijg je de kans om zijn creaties te proeven in de Ütia Bioch-hut. Hij serveert een heerlijke pasta en gerookte boter, met de bijpassende wijn Sylvaner Praepositus Alto Adige Valle Isarco DOC afkomstig uit Abbazia di Novacella.
Simone Cantafio – Restaurant La Stüa de Michil
De tweede chef-kok die een heerlijk gerecht voor je op tafel zet, is Simone Cantafio. Zijn restaurant, gelegen in Corvara, heet La Stüa de Michil en heeft 1 Michelinster. Simone combineert in zijn keuken traditie en innovatie, met als doel Italiaanse producten te introduceren aan de wereld. In de Ütia I Tablá berghut verzorgt hij een heerlijke tortellini, gevuld met bergaardappelen, Graukäse en wilde kruiden, bouillon van geroosterde uien, spek en yuzukosho. Uiteraard wordt ook hier een bijpassende wijn bij geserveerd. Deze keer is dit de Sauvignon Riserva Mathias Alto Adige DOC, afkomstig uit Pfitscher.
Peppe Guida – Restaurant L’Antica Osteria di Nonna Rosa
Ook Peppe Guida verzorgt tijdens de Gourmet Skisafari een heerlijk gerecht. Zijn restaurant, genaamd Restaurant L’Antica Osteria di Nonna Rosa in Vico Equense, is in het bezit van een Michelinster. Peppe speelt de hoofdrol in één van de afleveringen van het nieuwe seizoen van Chef’s Table op Netflix. In de Club Moritzino hut serveert Peppe een geweldige pasta en bergaardappelen met aardbeienboomsaus, zwarte truffel, porcinipoeder en dennenmos. Hierbij krijg je een Pinot Noir Riserva Alto Adige DOC uit Weingut Sebastian Praxmarer, wat het helemaal afmaakt.
Cristian Fagone – Restaurant Impronte
Dan zijn we alweer aangekomen bij de vierde chef-kok, namelijk Cristian Fagone. Zijn restaurant, Restaurant Impronte in Bergamo, is ook in het bezit van een Michelinster. Cristian verkent met zijn kookkunsten zijn diepste zelf. In de Ütia Pralongiá berghut kun je genieten van zijn lamsspies met knolselderij en salmoriglio. Hierbij wordt een Lagrein Rubeno Alto Adige DOC, afkomstig uit Cantina Andriano, geserveerd.
Giancarlo Morelli – Restaurant Pomiroeu
Last but, not least; Giancarlo Morelli. Giancarlo serveert in Restaurant Pomiroeu in Monza zijn beste gerechten. Van oudsher is hij liefhebber van sneeuw en Alta Badia. Tijdens de Gourmet Skisafari bereidt hij voor jou heerlijk buikspek met granny smith appel en graukäse polenta in de Piz Boé Alpine Lounge. Uiteraard wordt ook hier een geweldige wijn bij geserveerd, namelijk de Chardonnay Lafóa Alto Adige DOC uit Cantina Colterenzio.
Ga op culinair skiavontuur met een goed doel tijdens de Gourmet Skisafari
De Gourmet Skisafari staat dit jaar in het teken van vitaliteit. Eerder genoemde en nog vier andere gastronomische gerechten kun je het hele winterseizoen proeven in acht hutten die deelnemen aan A taste for skiing. De opbrengst van elk verkocht gerecht, oftewel €3,-, wordt gedoneerd aan het goede doel ‘La miglior vita possibile‘, ter ondersteuning van kinderen met ongeneeslijke ziekten. Wanneer je het gerecht ‘A taste for skiing’ besteld, ontvang je een doos chocoladesnoepjes, gemaakt door Crispo samen met chef-koks en patissiers Massimiliano Alajmo, Corrado Assenza, Luigi Biasetto, Luca Cantarin, Leonardo Di Carlo, Ezio Marinato en Luca Rasi. De dozen zijn ook nog eens ingepakt door jongeren met autisme van de coöperatie Habile.
Ben jij, net als wij, enthousiast geworden over de Gourmet Skisafari? Dan kun je kiezen uit twee soorten tickets voor het gastronomische evenement A Taste for Skiing: een ticket voor drie gerechten met wijnarrangement voor €60,- en een ticket voor vijf gerechten met bijpassende wijnen voor €90,-. Wanneer je een ticket wil kopen, kan dat hier. Wij wensen je alvast een heerlijke culinaire ski-ervaring.