Credits: Dominik Jirovsky - Unsplash

Leve de bijen! Ontdek duurzame Bijenwas-Wraps verpakkingen

door

Het is vandaag Wereld Bijendag. Laten we de bijtjes even in de bloemen zetten (pun intended) en het hebben over Bijenwas-Wraps. Stel je voor: het is donderdagmorgen 8:00 uur ‘s-ochtends, de vogels zijn al druk bezig met hun gezang en de eerste zonnestralen proberen zich al een poosje een baan door het zeil van je tent te wurmen. Je ritst je tent open en even knipper je met je wimpers want de helderblauwe lucht doet bijna zeer aan je ogen die zich net aan het ontwaken zijn. 8:05u, je bent wakker. Snel eet je een vers ontbijtje uit je Bijenwas-wrap en je bent klaar om te gaan.

beeswrap

Dat blijft hangen

De zon warmt je lichaam op terwijl je zonnebrand je huid beschermt en je staart naar het uitzicht. Na een lange hike heb jij gisteren besloten je tent op een prachtig punt van het Albula- en Berninatraject op te zetten en gelijk had je, want man, wat is het uitzicht mooi: groene bomen, een heldere lucht, de zon en vogels om je heen en wanneer je naar beneden kijkt weerkaatst het helderblauwe water terug in je ogen. Dit is leven! Je schreeuwt en het echoot nog minuten lang na… 

En nee dit is niet het enige wat blijft hangen, want net als die echo deze morgen, hebben ook de keuzes die jij vanaf het moment van opstaan maakt impact op jouw dag, jouw leven en vooral ook dat prachtige uitzicht. De makers van SuperBee zijn zich hier maar al te bewust van en houden zich hier dag in dag uit mee bezig, zodat jij kunt blijven genieten van Nature at its best!

Credits: Christopher Jolly – Unsplash

Oké leuk, maar hoe doen ze dat dan?

SuperBee is een dynamische, sociale onderneming opgericht door de in Australië geboren Antoinette Jackson. Haar leven in Noord-Thailand zorgde ervoor dat ze dingen drastisch anders wilde doen. De enorme hoeveelheid plastic die de prachtige Thaise landschappen om haar heen vervuilde heeft haar gedreven duurzame producten te ontwikkelen om het dagelijkse gebruik van single-use plastic te minimaliseren. Na vele experimenten ontstond het recept voor de SuperBee Bijenwas-Wraps; het plasticvrije alternatief voor boterhamzakjes, folies en verpakkingen. Een product wat jou zeker gaat helpen in het verduurzamen van je backpack en hike-avonturen. 

bijen

Waarom hebben we bijen nodig?

Goed, wij kunnen dankzij de bijen vette beeswax maken maar er zijn nog veel meer redenen waarom we deze kleine kanjers nodig hebben.

  • 75% van onze gewassen hangen af van de bestuiving van insecten en ja hoor, onze bijen zijn hier de hoofdrolspelers. Zonder hun zou de productie van fruit en groenten enorm afnemen.
  • Bijen dragen bij tot onze biodiversiteit. Meer dan 80% van onze wilde planten en dieren hangen af van de gestreepte insecten.
  • Dankzij bijen hebben wij ‘money, money, money.‘ De wilde bij draagt bij tot bijna 70% van de opbrengst van appels, peren, aardbeien en blauw bessen. Als je dus de volgende keer een appel bij je havermout doet, geef even een shout-out naar de bijen.
  • Onze zwart-gele vriendjes zorgen er ook voor dat we prachtige uitzichten hebben. Bijen bestuiven namelijk 80% van de wilde bloemen in Europa. We moeten ze redden anders hebben we straks geen prachtig bloemenroutes meer.

SuperBee

De bijzondere menselijke en ethische regels die het bedrijf SuperBee inmiddels hanteert doen daar nog een schepje bovenop, zo staan de werknemers voorop, geven ze evenveel prioriteit aan people, planet en profit, en staan ze open voor samenwerkingen met gelijkgestemde mensen die geven om de toekomst van onze kinderen en onze planeet.

bijen

Bijenwas-Wraps

De unieke prints zorgen voor een goede dosis positiviteit en een lach op je gezicht, zodat je zonder zorgen en met plezier kunt genieten van die lekkere hap pindakaas, kijkend naar het uitzicht van de Alpen en de schoonheid van de natuur op zijn mooist…zonder plastic afval!

En daar draag jij jouw steentje aan bij.

Zo, goedemorgen!

PS: wil je weten wat voor plasticvrije alternatieve SuperBee nog meer heeft bedacht, check dan zeker even de collectie via nourished.nl

bijen

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.