© Thule

Getest: de Alfi basis en Elm autostoeltjes van Thule

door

Thule staat bij ons al langer op het favorietenlijstje. Het merk maakt buitenavonturen namelijk mogelijk voor jong en oud en dat doen ze met kwaliteit. Daarom worden wij telkens weer enthousiast als er een nieuw outdoorproduct van het Zweedse merk op de markt komt. Deze keer zijn dat de autostoeltjes, zodat ook de kids veilig in de auto mee kunnen op outdooravontuur. Naast comfort, bieden de nieuwe autostoeltjes van Thule namelijk ook geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Je kunt elke reis voortaan veilig, zorgeloos en stijlvol maken. Benieuwd naar de ins and outs van de autostoeltjes van Thule? Laten we er samen induiken!

De nieuwe Thule autostoeltjes uitgebreid getest

Thule kennen we ondertussen als een veel grotere speler dan de fabrikant van dakkoffers, fietsendragers en rugzakken. Naast een kinderwagen, kinderdrager en fietsstoeltjes, was het tijd om het portfolio uit te breiden. En na jaren ontwikkelen, zagen de Thule autostoeltjes en autostoelbasis het licht. Nu kunnen we met twee kleine kids wel stellen dat we expert zijn in outdooractiviteiten en de kids meenemen in de auto. Dus gingen de test aan en namen de Thule autostoeltjes eens aandachtig onder de loep. Meteen naar de test, of liever iets meer lezen over de Thule autostoeltjes? Navigeer snel door het artikel:

Thule legt de lat hoger met hun premium modulair autostoelsysteem

Thule staat bekend om zijn innovatieve producten en dat is ook weer terug te zien in de autostoeltjes. De stoeltjes bevatten namelijk een nieuw modulair systeem dat bestaat uit een ISOFIX-autostoelbasis, een babyzitje én een peuterzitje. Nog een fijne bijkomstigheid; het systeem voldoet aan de Europese i-Size normen, die – niet voor niks – zeer streng zijn. Om helemaal zeker te zijn van de veiligheid van de autostoeltjes, heeft Thule ze ook de Zweedse plus test laten ondergaan. Met – je raadt het al – een positief resultaat.

Een man draagt zijn kind naar de auto in een autostoeltje van Thule.
© Thule

Ontstaan uit een samenwerking tussen Thule en ouders

Aangezien het om een product voor kinderen gaat, heeft Thule de hulp van ouders ingeschakeld. Door te luisteren naar de wensen, zorgen en feedback van ouders over bestaande autostoeltjes, is er een product ontwikkeld dat precies voldoet aan dat waar ouders behoefte aan hebben. Hierbij gaat het om een autostoeltje dat aan de strengste veiligheidsnormen voldoet en tegelijkertijd praktische oplossingen biedt. Het doel? Zowel ouders als kinderen optimaal comfort en veiligheid bieden tijdens hun reizen, zodat er telkens weer nieuwe herinneringen kunnen worden gemaakt.

Een vrouw loopt met een Thule Urban Glide 3 kinderwagen en Thule Maple baby-autozitje erop.
© Thule

Met de autostoeltjes van Thule worden veiligheidszorgen aangepakt

Laten we nu dan even kijken naar hoe deze veiligheid wordt gerealiseerd met de autostoeltjes van Thule. De stoeltjes beschikken over de Thule Alfi ISOFIX-basis. Deze is speciaal ontworpen om de installatie van de stoeltjes eenvoudig te maken. Ook geeft deze aan of je het stoeltje op de juiste manier hebt geïnstalleerd, zodat je zeker weet of je kindje veilig zit tijdens de reis.

Een vrouw zit achterin de auto bij een kindje dat in een autostoeltje van Thule zit.
© Thule

De autostoeltjes van Thule garanderen zorgeloos reizen met zowel baby’s als peuters

In de serie van autostoeltjes zitten twee verschillende varianten; de Thule Maple baby autostoel en de Thule Elm peuter autostoel. Het Thule Maple autostoeltje is speciaal ontworpen voor baby’s. Met dit stoeltje zorg je ervoor dat jouw baby de hele reis veilig in de auto zit. Dit komt mede door de verbeterde veiligheidskenmerken, zoals de geïntegreerde zijwaartse impactbescherming. Je kunt dit stoeltje niet alleen in de auto gebruiken, maar ook in de kinderwagen en thuis in ligstand.

Het Thule Elm autostoeltje is ontworpen voor peuters. Ook dit stoeltje beschikt over de verbeterde veiligheidskenmerken. Wanneer je voor een eenvoudige en extra veilige installatie van de stoeltjes wil gaan, moet je de Thule Alfi ISOFIX autostoelbasis aanschaffen. Deze basis kan zowel met de Thule Maple baby autostoel als de Thule Elm peuter autostoel worden gebruikt. Zo zie je dat je met Thule veilig en comfortabel op pad kunt. Dus wil jij zo’n autostoeltje aanschaffen? Je vindt ze hier.

Getest: de Thule Alfi autostoeltjes basis

We zien het ondertussen bij Thule en meerdere autostoeltjes-fabrikanten: een draaibare autostoeltjes basis. Zonder de Thule Alfi, kan je de autostoeltjes Maple en Elm niet installeren. Logisch, want de basis zorgt juist voor extra veiligheid. En zo is de Thule Alfi base ook ontworpen en bedacht. Maar het moest veiliger, eenvoudiger en beter.

Features van de Thule Alfi

  • ISOFIX-bevestiging: uiteraard is de Thule Alfi alleen geschikt voor ISOFIX (tegenwoordig de standaard in de autobranche). Hiermee is de base veilig en stevig verbonden aan het frame van de auto.
  • Indicatoren: op de Alfi zie je meteen of de base en het kinderstoeltje goed zijn bevestigd en geïnstalleerd. Aan de hand van diverse LED-lampjes zie je meteen of alles goed is. Enig nadeel hieraan kan zijn dat de batterijen op den duur vervangen moeten worden. We zien dan ook bij andere merken dat er gebruik wordt gemaakt van ‘schuifjes’ die rood of groen worden. Nadeel daarvan is dan weer, dat de schuifjes kapot kunnen gaan.
  • Geschikt: als je eenmaal de Thule Alfi (of een bundel) hebt aangeschaft, kan je kind meegroeien in andere Thule autostoeltjes, maar de base blijft hetzelfde. Zo gaat eerst de baby in de Thule Maple en daarna in de Thule Elm.
  • EasyDock-technologie: wat echt super fijn is, is het EasyDock systeem. Dit geldt overigens vrijwel alleen als je de Thule Maple (baby autostoel) gebruikt. In dat geval neem je de baby autostoel vaak uit de auto, om de baby te dragen of op een kinderwagen te zetten. Eenmaal terug bij de auto, klikt het systeem super eenvoudig in elkaar. Dit systeem is wat ons betreft echt ongeëvenaard. Maar zodra je een peuter autostoel hebt, haal je de stoel er eigenlijk nooit meer uit. De peuter loopt zelf naar de auto en die til je er vervolgens in. Onze dochter van 2 zit in de Thule Elm en daardoor gebruiken we het EasyDock-systeem eigenlijk niet meer (behalve als we het stoeltje van auto wisselen).
  • 360 graden draaien: het Thule systeem is niet nieuw in de autostoeltjes wereld, maar wel heel erg praktisch. Je draait de autostoel zo, dat de kids met het gezicht richting de deur komen, als je ze in de auto zet of eruit haalt. Tijdens het rijden, draai je de stoel naar voren of (veiliger) achteren.

De Thule Alfi in de praktijk

We zijn ondertussen al wat merken en autostoeltjes verder, voordat we bij dit Thule systeem kwamen. De installatie is echt super eenvoudig. Zo makkelijk zelfs, dat je er bijna geen boekje bij nodig hebt. En dat is knap, want we hebben met andere merken echt wel eens gestoeid. De ISOFIX-haken vallen naadloos in de steunen, even ‘aantrekken’ tot de harde klik, poot afstellen en kinderstoeltje erop. In ons geval is het nu alleen maar draaien en vastklikken. Zijn er ook nadelen? Persoonlijk vind ik de knop die je in moet drukken, om het stoeltje te draaien, op een onhandige plek zitten. Dat hebben we bij andere merken beter gezien. En het vasttrekken aan het ISOFIX-fix systeem is top, maar dat zou in iets kleinere stapjes mogen. Zo kan de base nog iets vaster in de auto staan. Maar al met al denk ik dat dit momenteel de beste base op de markt is.

Getest: Thule Elm peuter autostoeltjes

De Thule Alfi zit in de auto, dus tijd voor het stoeltje. En omdat ons dochtertje al bijna 2 jaar is, gaan we meteen voor de Thule Elm peuter autostoel. De focus ligt bij deze stoel op comfort, simpele installatie en uiteraard veiligheid. Je kan de Thule Elm gebruiken tot ongeveer 4 jaar (105 cm). Of Thule een opvolg-autostoel uitbrengt, is ons nog niet bekend.

Features van de Thule Elm

  • Veiligheid: dankzij de perfecte docking op de Thule Alfi, zit de stoel echt stevig vast. Daarnaast voldoet de Elm aan de nieuwste i-Size normen en biedt de stoel dankzij het Thule Impact Protection System en de 5-puntsgordel het hoogste niveau van veiligheid.
  • 360 graden: ook dankzij de Thule Alfi base, kan de Thule Elm 360-graden draaien. Een heel groot voordeel bij de kids in de auto zetten of eruit halen. Je krijgt daardoor minder snel last van je rug en hoeft jezelf niet in allemaal moeilijke bochten te wurmen.
  • Meegroeien: de Thule Elm peuter autostoeltjes groeien met je kind mee. Onder andere de gordels en het hoofdsteun kunnen eenvoudig versteld worden.
  • Comfort: bij het ontwerp, is gedacht aan het comfort van het kind. Zo is het gemaakt van ademend (en wasbaar) materiaal, is de stoel heerlijk zacht en kan je de stoel in verschillende zit-ligstanden plaatsen. Vooral de ligstand is fijn voor de iets langere tochten, waarbij de kids nog een dutje kunnen doen.

De Thule Elm in de praktijk

Bij het uitpakken van de Thule Elm heb je niet iets heel moois in handen, maar ook iets veiligs en intuïtiefs. Dat merk je aan alles. De installatie is zó simpel met de Alfi base. Je zet de stoel erop, klik en klaar. Wat ik echt heel nice vind, is dat Thule echt een systeem voor de gordels ophangen heeft gevonden dat werkt. De magneten zijn sterk genoeg en daardoor loop je minder te frunniken met de gordels. En ook het afstellen op de juiste lengte is zo gepiept. Hierdoor zijn de autotripjes nog comfortabeler en meer ontspannen. Zo ontspannen, dat onze dochter er zelfs nog vaker een dutje in doet. Ook nog wat puntjes van aandacht? Ik loop zelf nog wel wat te stoeien met de gordels. Het 5-puntsysteem is top, maar ze goed en makkelijk in elkaar doen, vergt de ene keer meer aandacht, dan de andere keer. Net zoals de gordel losmaken, dat knopje zit soms wat verstopt. Maar al met al zijn dat meer dingen waar je aan moet wennen.

Thule autostoeltjes accessoires

Wat ik dan weer extra gaaf vind, is dat Thule echt heeft nagedacht over de autostoeltjes en de integraties daarvan. Natuurlijk kan je de stoeltjes en de base los kopen, of in bundels. Maar hoe goed is er nagedacht over de accessoires? Zo kan je bijvoorbeeld een trappelzak, een regenhoes of muggennet voor de Maple kopen. Zet je de kids achteruit, dan is er ook een spiegeltje. Ga je op roadtrip, dan is de achterbankbeschermer (met tablet-vak) en de bekerhouder een echte aanrader.

De Thule autostoeltjes kopen

Helemaal weg van de nieuwste Thule autostoeltjes? De Maple en de Elm zijn beide verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, light grey en mid blue. Doe jezelf een plezier en ga voor mid blue. De adviesprijs voor de Maple is € 279,95, voor de Elm is dat € 429,95 en de Alfi € 289,95. En uiteraard kan je ook voor verschillende combinaties gaan, met bijvoorbeeld een kinderwagen erbij.

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

In dit artikel kunnen affiliate links voorkomen of kan tot stand zijn gekomen door een betaalde samenwerking. Onze content wordt geschreven en samengesteld om jou te inspireren en te adviseren over de beste keuzes voor jouw volgende avontuur. Van uitrusting tot bestemmingen – alles is zorgvuldig geselecteerd door en voor outdoorliefhebbers.

Wil je ons steunen? Bezoek onze support ons-pagina om al onze partners te bekijken en via die links een aankoop te doen. Het kost jou niets extra en op deze manier kunnen wij onze content gratis blijven aanbieden.