Review: klaar voor het buitenleven met de GoPro Hero 13

door

GoPro is al sinds enkele jaren het merk bij uitstek voor actieve sporters die hun stunts graag op de camera vastleggen. Surfers, skiërs en fietsers vertrouwen maar wat graag op de handige camera’s van dit merk, die dankzij de hoge resolutie en eenvoudige montage voor tal van buitensporten te gebruiken zijn. Met de nieuwe GoPro Hero 13 Black voegt dit merk een nieuwe camera toe aan zijn assortiment. Wij namen alvast de proef op de som en vonden uit wat dit nieuwe model zoal te bieden heeft.

De GoPro Hero 13 Black: ultralicht en ultrarobuust

Een actioncam heeft natuurlijk als voordeel dat je niet met je telefoon de meest gevaarlijke stunts hoeft te filmen. GoPro maakt het al jarenlang mogelijk om op een handige manier jezelf of anderen bij het sporten te filmen. De GoPro Hero 13 Black is dan ook gemaakt met de actieve sporter in het achterhoofd die waarde hecht een professioneel beeldmateriaal. De camera is voorzien van een magnetische bevestiging waardoor je de camera makkelijk en snel kunt monteren op bijvoorbeeld je helm, fiets of een statief.

Een ander groot voordeel is het enorm lage gewicht: de GoPro Hero 13 Black weegt namelijk slechts 86 gram. Hiermee is het de lichtste GoPro ooit met een scherm. Ondanks zijn extreem lichte gewicht zijn er geen concessies gedaan op de robuustheid van de camera: zo kun je deze GoPro ook zonder problemen onder water meenemen.

Dit is de nieuwe GoPro Hero 13

Verwisselbare lenzen in 4K kwaliteit

Wie zichzelf wil vastleggen tijdens het sporten gaat voor de hoogste kwaliteit. Met de GoPro Hero 13 zit je wat dat betreft wel goed. Deze camera biedt namelijk 4K-resolutie aan, wat zorgt voor scherpe en gedetailleerde beelden. Wat deze camera echter uniek maakt is de mogelijkheid om te kiezen tussen vier verwisselbare lenzen voor verschillende soorten opnames. Hier wordt het pas echt interessant: de camera is namelijk in staat om automatisch voor ieder type lens direct de beste instellingen te kiezen. Zo kun je dus zonder veel gedoe enorm snel van lens wisselen en direct starten met filmen.

Maak bijvoorbeeld gebruik van de Ultra Wide POV-lens bij het vastleggen van spectaculaire landschappen. Voor meer detail wissel je vervolgens naar de Macro-lens, die met zijn variabele focus ideaal is voor het maken van mooie close-ups met een enorm hoge scherpte. Wil je echt next level gaan, maak dan gebruik van de anamorfische lens die je opnames voorziet van filmische beeldkwaliteit. Naast de verschillende lenzen is de GoPro Hero 13 ook voorzien van zogenaamde Smart Motion Blur-functies en ND filters, die je helpen bij het creëren van de meest mooie effecten.

Een langere batterijduur voor nog meer actie

Door de jaren heen heeft GoPro niet alleen gewerkt aan optimale beeldkwaliteit, ook andere belangrijke zaken hebben bij iedere nieuwe release een update gekregen. Één van de belangrijkste updates bij de GoPro Hero 13 is de verbeterde batterijduur. De Hero 13 beschikt namelijk over een krachtige batterij die langdurige opnamesessies garandeert. Wel zo handig als je bijvoorbeeld meerdere uren aan het sporten bent en veel videomateriaal wil verzamelen. Om je een idee te geven van de verbeterde batterijduur: bij een resolutie van 1080p30 kun je meer dan 2,5 uur achter elkaar opnames maken. Gebruik je een resolutie van 4K30, dan kun je 1,5 uur lang opnemen. Hiermee heeft deze GoPro zich ten opzichte van zijn voorganger wederom weten te verbeteren.

De GoPro Hero 13 black: een hoogwaardige keuze

De GoPro Hero 13 black is er voor sporters die waarde hechten aan de hoogste kwaliteit opnames. Dankzij de handige bevestigingsopties, de verschillende lenzen en de 4K-resolutie kun je met deze camera je opnames zonder twijfel naar een hoger niveau tillen. Wat ons betreft is deze GoPro de ideale keuze voor professionele avonturiers of sporters die naast het avontuur ook een passie hebben voor film en montage. Deze camera gaat je in ieder geval wat ons betreft niet teleurstellen.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe GoPro Hero 13 Black is verkrijgbaar vanaf € 449. De Creator Edition is er vanaf € 679 en de Accessoires Bundel is er vanaf € 499. Je koopt deze GoPro onder andere bij bol.com, Coolblue, Kamera Express, Cameranu en de lokale elektronica- en fotografiewinkel.

Wil je meer weten over de GoPro Hero 13 black? Meer informatie is te vinden op de officiële website van GoPro, bij bol.com of Coolblue.

AccessoiresFotografieReviewsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.