ASICS Metafuji: maak kennis met de nieuwe generatie trailschoenen

door

Als je ooit door het bos hebt gerend, dwars door modderige paden, met steile beklimmingen en afdalingen, weet je hoe belangrijk een goede trailschoen is. ASICS lanceerde zojuist de zelfbenoemde trail-superschoen: de Metafuji trail schoen.

Dit is de ASICS Metafuji: snelheid en controle

De kern van de nieuwe ASICS Metafuji trail is de trail-specifieke carbonplaat die je nog maar zelden ziet in trailschoenen. Deze plaat is geplaatst tussen twee lagen schuim en zorgt voor een stabiele en krachtige afzet. Dit geeft je een voelbare snelheid terwijl je je niet druk hoeft te maken over grip of controle tijdens uitdagende afdalingen. Het mooie aan de Metafuji trail is dat je tijdens elke stap het gevoel hebt dat je vooruit gestuwd wordt, zonder concessies te doen aan stabiliteit.

Wandelen met de ASICS Metafuji Trail

De demping in de ASICS Metafuji trail

De demping van de ASICS Metafuji trail is gewoonweg ongeëvenaard. De combinatie van FF BLAST TURBO en FF BLAST PLUS schuim in de tussenzool zorgt voor een zachte, maar tegelijkertijd veerkrachtige stap. Denk aan het gevoel van lopen op een trampoline, maar dan met de zekerheid dat je voet stevig in contact blijft met de grond. Deze demping maakt de schoen niet alleen comfortabel, maar verkort ook de hersteltijd na zware runs. Een dikke bonus voor iedereen die graag lange dagen maakt op de trails.

Ademend en stevig

Niets is zo vervelend als schoenen die na een uur aanvoelen alsof je voeten gevangen zitten in een sauna. ASICS heeft hier slim op ingespeeld door het bovenwerk te maken van een ademende geweven mesh, versterkt met elastomeer garen. Dit betekent dat je voeten kunnen ademen, terwijl de schoen toch stevig om je voet blijft zitten. Hoe uitdagend het terrein ook wordt.

De extra stabiliteit komt van het veter-in-vetersysteem en de verstevigde tong, wat betekent dat je voeten altijd goed vast zitten. Of je nu rent over een grindpad of je een weg baant door een modderig bospad, je voeten zullen op hun plek blijven.

Superieure grip

Trailrunners weten hoe belangrijk goede grip is, vooral als je van ondergrond wisselt. Met noppen van 4,5 mm en de befaamde ASICSGRIP technologie biedt de ASICS Metafuji trail ongekende grip op natte rotsen, modderige heuvels en stoffige paden. Deze schoen is ontworpen voor snelheid, maar ook voor wendbaarheid, zodat je soepel en snel obstakels kunt ontwijken en scherpe bochten kunt nemen zonder te glijden.

ASICS Metafuji trail made by athletes

Het verhaal achter deze ASICS Metafuji trail schoen maakt hem nog indrukwekkender. Andreu Simon, een elite trailrunner en ASICS-atleet, stond aan de wieg van het ontwerp. Wat begon als een idee in 2022, is uitgegroeid tot een van de meest geavanceerde trailschoenen die tot nu toe op de markt is gebracht. Volgens Simon biedt de ASICS Metafuji trail alles wat je kunt wensen in een super-trailschoen: snelheid, controle en comfort. Zelfs op de meest uitdagende paden.

“De METAFUJI is beter dan ik me ooit had kunnen voorstellen,” zegt Simon. “De samenwerking met ASICS heeft een schoen opgeleverd die niet alleen mijn prestaties verbetert, maar ook mijn loopervaring op de trails compleet verandert.”

Esthetiek geïnspireerd door Japanse traditie

Alsof de technologie nog niet indrukwekkend genoeg was, heeft ASICS ook oog voor detail als het gaat om het design. Het bovenwerk van de ASICS Metafuji trail is geïnspireerd op Japanse kalligrafie, waarbij de subtiele driehoekige patronen verwijzen naar oude kompassen. Deze symbolen staan voor oriëntatie en snelheid, een knipoog naar de oorspronkelijke ontdekkingsreizigers die hun weg vonden door ruige landschappen. De geometrische vormen op de schoen zorgen voor een visueel aantrekkelijk design dat net zo snel oogt als het voelt.

Onze ervaring op de trails met de ASICS Metafuji trail

Tijdens het testen op de ruige trails vlakbij ons huis, viel meteen op hoe licht en responsief de ASICS Metafuji trail aanvoelt. De carbonplaat geeft elke stap een energieboost, vooral bij langere afstanden. De ASICSGRIP-zool zorgde ervoor dat we zelfs op natte, glibberige stukken zonder zorgen konden blijven doorrennen. Het ademende bovenwerk hield de voeten koel, zelfs tijdens de warmere dagen. Hoe warm de schoen in de koudere periodes is, weten we nog niet.

Vanaf nu in de winkels

De ASICS Metafuji trail is vanaf nu verkrijgbaar. Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van snelheid, comfort en grip voor je volgende trailavontuur, dan kan de nieuwe ASICS Metafuji trail het antwoord zijn. De schoen heeft een adviesprijs van €250 en is verkrijgbaar via de officiële website of bij All4running.

AccessoiresGearMerkenReviewsTheOutdoors.nlTrailrunning

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.