Credits: Rene Raggl | Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Wintersport op zijn best: Beleef Serfaus-Fiss-Ladis binnen en buiten de piste

door

Wintersport is meer dan alleen elegant van de skipiste afglijden op ski’s. In Oostenrijk weten ze dat maar al te goed. Hier combineren ze al decennialang mooie pistes met een flinke portie Gemütlichkeit. Wie op zoek is naar meer dan dat – en bijvoorbeeld ook graag veilig off-piste wil gaan of zich wil uitleven in een funpark – reist het beste af naar skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Op een steenworp afstand van de bekende Reschenpass vind je hier namelijk een uitgebreid wintersportgebied dat voor iedereen veel te bieden heeft.

Wintersport Serfaus-Fiss-Ladis
Credits: Fabian Schirgi | Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Wintersportgebied Serfaus-Fiss-Ladis

De dorpjes Serfaus, Fiss en Ladis, gelegen in de Oostenrijkse provincie Tirol, vormen samen het gelijknamige skigebied met maar liefst 214 kilometer aan goed geprepareerde pistes. Het gebied staat bekend om zijn sneeuwzekerheid, mede dankzij de hoogte. Het hoogste punt van het skigebied ligt namelijk op 2.828 meter. Met 68 skiliften, gondels en andere voorzieningen, heb je talloze opties voor een geslaagde wintersportvakantie.

Skiën in Serfaus-Fiss-Ladis
Credits: Andreas Kirschner | Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Voor wie meer wil dan alleen skiën of snowboarden

Een geslaagde wintersportvakantie betekent voor ons echter meer dan alleen een groot aanbod aan skipistes. Na een aantal dagen skiën heb je beslist weleens zin in iets anders. Dan is het natuurlijk heerlijk als je bijvoorbeeld kunt gaan winterwandelen, rodelen of schaatsen. En hoe zit het met de avonturiers onder ons? De pistes worden op een gegeven moment misschien wat saai. In zo’n geval is het fijn als er mogelijkheden zijn om de gebaande paden te verlaten. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen: in Serfaus-Fiss-Ladis kan dat allemaal.

Kun je niet wachten om alle winteractiviteiten in Serfaus-Fiss-Ladis te ontdekken? Op de officiële website vind je een compleet overzicht van activiteiten in dit wintersportgebied.

Klaar voor de start

Tijd om dieper in te gaan op de materie. De, wat ons betreft, leukste wintersportactiviteiten in Serfaus-Fiss-Ladis, naast skiën en snowboarden, vind je hieronder.

Credits: danielzangerl.com | Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Ga freeriden en ontdek de mooiste afdalingen buiten de piste

Je leest het goed: in Serfaus-Fiss-Ladis zijn er aantal plekken waar je zonder problemen off-piste kunt gaan. Dit gebied staat namelijk bekend om het grote aantal skiroutes die je van de gebaande naar de zogenaamde Tiefschnee leiden. Maar liefst twaalf verschillende routes vind je in het skigebied, die variëren in terrein, lengte en moeilijkheid. Beginners kunnen hun eerste stappen in diepe sneeuw bijvoorbeeld zetten op de Adlerroute, die vanaf de Zwölferkopf (2.596 m) een eenvoudige afdaling biedt. Voor gevorderden is de Skyline-route vanaf de Schönjöchl (2.509 m) ideaal, met een mix van uitdagende en gemakkelijke secties en een eindpunt bij Frommes Alp. Experts kunnen de legendarische Kamikaze proberen, een bijna verticale afdaling die zorgt voor een adrenalineboost en perfect is na verse sneeuwval.

Wil jij alle freeride-routes ontdekken in dit gebied? Op de website van Serfaus-Fiss-Ladis vind je alle ins and outs over het freeriden in Serfaus-Fiss-Ladis.
Freeriden tijdens wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis
Credits: Sepp Mallaun | Fisser Bergbahnen GmbH

Ontdek één van de vele toerski-routes in Serfaus-Fiss-Ladis

Toerskiën wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit onder Nederlandse wintersportliefhebbers, terwijl het in Duitsland en Oostenrijk al jarenlang een sport op zichzelf is. Logisch dus dat er in Serfaus-Fiss-Ladis verschillende routes te vinden zijn. Voor wie nog nooit van dit fenomeen heeft gehoord: in plaats van met de gondel omhoog te gaan, loop je met vellen onder je ski’s de berg op. Eenmaal aangekomen op de top ski je op de daarvoor bestemde route weer naar beneden.

Het voordeel van toerskiën is de rust die je ervaart tijdens het omhoog lopen. De meeste toerski-routes in Serfaus-Fiss-Ladis nemen je namelijk mee naar de rustigere plekken van het skigebied, zodat je in alle rust kunt genieten van het stille landschap om je heen. Er zijn ook twee routes, waarbij je langs de normale piste omhoog loopt. Na een behoorlijke inspanning volgt vervolgens de beloning: in volle vaart weer heerlijk naar beneden zoeven.

Lijkt dit jou wel wat? In Serfaus-Fiss-Ladis vind je meerdere routes in verschillende moeilijkheidsgraden. In dit handige overzicht vind je ze allemaal.
toerskiën tijdens je wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis
Credits: Markus Lindl | Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Leef je uit in één van de vele funparks

Freestylefans opgelet: als jij ervan houdt om je skills en tricks te testen in de sneeuw, dan zit je in Serfaus-Fiss-Ladis op de juiste plek. In het skigebied vind je namelijk zes verschillende funparks. Ze zijn allemaal verschillend, maar elk funpark bestaat uit een aantal kickers, boxers, rails en tubes. Er zijn ook twee luchtkussens te vinden, zodat je zacht kunt landen na een uitdagende sprong. Deze luchtkussens vind je in Snowpark Fiss, in de buurt van de Kinderschneealm en op de familievriendelijke piste, genaamd Gampenabfahrt. Ben je een beginnende freestyler? Oefen dan je skills in de Fun Slope, de ideale plek voor beginners.

fun area SFL
Credits: Fabian Schirgi | Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Andere toffe activiteiten tijdens wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis

Mochten de bovenstaande activiteiten nog niet genoeg zijn, dan hebben we hieronder nog een aantal tips voor activiteiten buiten de piste voor je op een rijtje gezet. Sommige van deze activiteiten kun je prima combineren met een halve dag skiën of snowboarden op de piste.

Winterwandelen of sneeuwschoenwandelen

Een ontspannen wandeling door de sneeuw of misschien wel een wat steilere en langere route met de welbekende sneeuwschoenen? Je vindt het allemaal in Serfaus-Fiss-Ladis. In dit overzicht zijn alle routes voor je op een rijtje gezet.

Winterwandelen
Credits: Christian Waldegger | Skischule Fiss-Ladis

Rodelen

Wintersport is wat ons betreft niet compleet zonder rodelen. Met je slee de berg af zorgt in ieder geval voor een leuk avontuur. In Serfaus-Fiss-Ladis vind je twee mooie routes, die ideaal zijn voor het hele gezin of met vrienden.

Schaatsen

Iedere Nederlander moet in de winter minimaal één keer op de schaatsen hebben gestaan. Als dat in Nederland niet lukt, dan toch zeker wel tijdens de wintersport. Gelukkig vind je in Serfaus-Fiss-Ladis een prachtige ijsbaan, waar je naast schaatsen ook een potje kunt ijsstokschieten.

Andere leuke activiteiten in Serfaus-Fiss-Ladis

Zijn de bovenstaande activiteiten nog niet genoeg? Probeer dan eens de ski fox, de sneeuwfiets of maak een tandemsprong en bekijk het skigebied en de omringende bergen vanuit de lucht. Alle informatie over deze activiteiten vind je op deze website.

Veelgestelde vragen over Serfaus-Fiss-Ladis

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd van dit skigebied, maar heb je nog vragen? Geen nood, de meestgestelde vragen over deze regio hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Waar ligt Serfaus-Fiss-Ladis?

Dit skigebied ligt in het zuidwesten van de Oostenrijkse deelstaat Tirol, in de buurt van de Reschenpass.

Hoe bereik je Serfaus-Fiss-Ladis het beste?

Serfaus-Fiss-Ladis bereik je het beste met de auto. Je doet er vanaf Nederland ruim 10 uur over. Ga je met de trein, dan moet je rekening houden met een reistijd van ongeveer 15 uur.

Hoeveel kilometer aan pistes heeft dit skigebied?

Serfaus-Fiss-Ladis biedt 214 kilometer aan pistes. 55 kilometer van de pistes zijn zwarte pistes, 112 kilometer zijn rood en de resterende 47 kilometer zijn blauw. Daarnaast vind je maar liefst twaalf freeride-routes in dit skigebied evenals 12 toerski-routes.

Is freeriden en toerskiën veilig in Serfaus-Fiss-Ladis?

Hoewel freeriden en toerskiën in Serfaus-Fiss-Ladis wordt aangemoedigd, gaat veiligheid natuurlijk voor alles. Verlaat je de pistes, zorg er dan voor dat je dit op een veilige manier doet:
– Check van tevoren het lawinegevaar;
– Blijf op de route: hoewel je off-piste bent, zijn de freeride- en toerskiroutes in Serfaus-Fiss-Ladis bewegwijzerd;
– Zorg voor de juiste equipment: iedereen die off-piste gaat moet een complete set aan veiligheidsuitrusting bij zich hebben, bestaande uit een lawinepieper, sonde, schep, EHBO-kit en natuurlijk een helm.

Twijfel je of dat je genoeg ervaring hebt om veilig op pad te gaan? In Serfaus-Fiss-Ladis kun je gemakkelijk een gids boeken via één van de skischolen.

Wintersport Serfaus-Fiss-Ladis
Credits: danielzangerl.com | Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.