Credit: Eifel Tourismus GmbH, Dominik Ketz

Nationaal park de Eifel viert haar jubilea

door

Waarschijnlijk als je een trouwe lezer bent merk je dat wij wel fan zijn van de Eifel regio in Duitsland. Niet alleen vind je hier prachtige wandel- en fietsroutes als de Eifelsteig, maar het is ook nog eens vlakbij de grens met Nederland. Dat maakt het makkelijk om binnen no time een bezoek te brengen aan deze Duitse regio. En omdat je zelf de slingers moet ophangen in het leven, vind je momenteel nog wat extra redenen om naar de Eifel af te reizen. Dit jaar viert de Eifelsteig namelijk haar 15 jarig jubileum en het nationale park de Eifel zelfs haar 20 jarige jubileum. Tijd voor een feestje!

De Eifelsteig bestaat 15 jaar

In 2009 opende de 313 kilometer lange Eifelsteig, een wandelroute, dwars door de Eifel, van Aken naar Trier. Een inmiddels zeer populaire wandelroute die je ook in kleinere etappes kunt lopen. Met landschappen variërend van het Hoge Venen tot de vulkanische sporen in de Vulkaneifel en de rode zandsteenformaties in de buurt van Trier. Elk jaar nog wordt de route verbeterd, met een focus op kwaliteit en natuurlijke paden, top dus.

Credits: Eifel Tourismus GmbH

Hoe werkt een wandeling in de Eifel precies?

In de Eifel vind je verschillende wandelreizen. Klassieke trektochten met dagelijkse etappes van 15 tot 28 kilometer, maar ook nieuwe arrangementen met kortere etappes. Je slaapt vaak in hotels of pensions, dus je kunt heerlijk uitrusten na een lange dag ploeteren. Voor wie liever niet elke dag zijn bagage pakt, zijn er vaste-standplaats-reizen met accommodatie in comfortabele hotels, inclusief transport naar de Eifelsteig.

Nationaal park de Eifel

Dit nationale park vind je vlak over de grens met Nederland. Een prachtig natuurgebied van wel 110 vierkante kilometer met beboste bergen, stuwmeren en rivieren. In dit hele gebied kun je buiten genieten met tal van fiets en wandelroutes of juist het water op in een kano. Het park viert 20 jaar natuurbehoud, waarbij planten en dieren ongestoord kunnen groeien en bloeien.

Feestelijke activiteiten in het gebied

Het Eifel jubileum wordt feestelijk gevierd dit jaar. Je kunt natuurlijk gewoon heerlijk in dit gebied gaan genieten, maar mocht je toch in de buurt zijn dan zijn er dit jaar extra rondleidingen met een ranger. Zo spot je wellicht nog wilde dieren en bijzondere planten. Ook worden er bij Vogelsang sterrenwandelingen met speciale gidsen georganiseerd. Daar, in het dark-sky-park, kun je de sterrenhemel en de Melkweg nog zonder lichtvervuiling bewonderen. Meer informatie over het nationale park en het Eifel jubileum vind je hier, informatie over de Eifelsteig lees je hier.

Meer artikelen over de Eifel

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.