Met een treinreis door Scandinavië in één trip naar vier verschillende landen

door

Mensen kiezen steeds vaker voor een coolcation in plaats van een zonovergoten trip met torenhoge temperaturen. De perfecte bestemming voor een coolcation is Scandinavië. Ook voor een jongerentrip is dit een ideale locatie. Mambo heeft dan ook een geweldige trip samengesteld voor alle jongeren die houden van actie, natuur en cultuur in de noordelijke landen. Tijdens een gezellige treinreis door Scandinavië bezoek je binnen 13 dagen vier verschillende landen. Een goed gevulde trip waarbij plezier, avontuur en het maken van nieuwe vrienden centraal staat.

Maak nieuwe vrienden tijdens deze toffe Interrail vakantie

Tijdens deze Mambo jongerenvakantie ga je met een groep van ongeveer 12 jongeren het avontuur aan. De meeste reizigers melden zich alleen aan, waardoor het een stuk eenvoudiger is om onderling contact te leggen. Binnen no time leer je elkaar kennen, terwijl je nieuwe indrukken opdoet in Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden. Er is tijdens deze treinreis door Scandinavië genoeg tijd om op eigen houtje de verschillende steden die je bezoekt te verkennen. Ga samen op pad en wie weet heb jij aan het einde van de reis een nieuwe groep vrienden waar je nog veel meer avonturen mee aan kunt gaan.

Kajakken in Stockholm tijdens een treinreis door Scandinavië.
Credits: Lena Polishko – Unsplash

Waar brengt deze treinreis door Scandinavië je naartoe?

Het vertrekpunt van de reis is Utrecht, waar je op de trein stapt en het avontuur begint. Je reist vanaf hier af naar Hamburg, wat de op één na grootste stad van Duitsland is. Hier breng je een aantal dagen door, totdat het tijd is om de treinreis voort te zetten naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Ook hier staan weer genoeg bezienswaardigheden en activiteiten op je te wachten. Vanuit Kopenhagen reis je niet met de trein, maar met de ferry af naar de hoofdstad van Noorwegen; Oslo. Terwijl je overnacht in een gezellige hut, heeft de ferry je, voordat je het weet, naar Oslo vervoerd. Tijdens de boottocht zijn er ook genoeg mogelijkheden om op andere manieren te ontspannen, bijvoorbeeld in een heerlijke jacuzzi.

In Oslo breng je een aantal dagen door, waarin je veel indrukken op zult doen. Je ontdekt onder andere prachtige eilanden door middel van een veerboottocht. Op dag negen ruil je Oslo in voor de Zweedse hoofdstad Stockholm. Deze stad wordt ook wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd en dat is niet voor niets zo. Je vindt er namelijk verschillende eilandjes die je met kajaks kunt gaan ontdekken. Op de twaalfde dag van de trip wordt de terugreis ingezet, maar hier is wel een tussenstop in de Zweedse stad Malmö aan toegevoegd. Dit is de perfecte afsluiter van een onvergetelijke treinreis door Scandinavië.

Een haven in Kopenhagen, één van de steden die je bezoekt tijdens de treinreis door Scandinavië.
Credits: Nick Karvounis – Unsplash

Een goed gevulde planning vol hoogtepunten

Deze treinreis door Scandinavië zit boordevol leuke activiteiten. In Hamburg ga je bijvoorbeeld waterskiën, wat zorgt voor een hoop actie en plezier. Je krijgt ook de mogelijkheid om op eigen houtje de stad te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld lekker relaxen op één van de terrassen, gezellig shoppen, het chocolademuseum bezoeken of de St. Michaeliskirche beklimmen. In Kopenhagen ga je de oude binnenstad verkennen en natuurlijk een bezoek brengen aan het beroemde beeld van de Kleine Zeemeermin. Op de planning staat daarnaast een fietstocht, waardoor je nog meer van de stad kunt ontdekken.

Wanneer je in Oslo aankomt, is het tijd om cultuur op te snuiven. Ook kun je mee op de veerboot langs de verschillende eilanden. Wederom is er tijd om zelf de stad te verkennen. Wat ook zeker de moeite waard is, is de hike naar het uitzichtpunt genaamd Vettakollen Viewpoint. Hier staat een onvergetelijk uitzicht op je te wachten. De stad Stockholm is gebouwd op maar liefst 14 eilanden, waardoor je midden in de stad heerlijk kunt zwemmen en kunt kajakken door de kanalen. Daarnaast kun je ook hier helemaal zelf de stad gaan verkennen. Dit is ook het geval in Malmö. Genoeg te beleven dus tijdens deze treinreis door Scandinavië.

Een trein in de Duitse stad Hamburg.
Credits: Alexander Bagno – Unsplash

Ga je mee tijdens deze onvergetelijke treinreis door Scandinavië?

Ben jij al helemaal enthousiast geworden over deze geweldige jongerenvakantie van Mambo? Dan kun je jouw treinreis hier boeken. Van 18 augustus 2024 tot 30 augustus 2024 kun jij samen met andere jongeren het prachtige Scandinavië gaan ontdekken. Het is een reis die je nooit zult vergeten en die je langs een aantal absolute hoogtepunten van Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden brengt.

FAQ

Op wat voor groepssamenstelling kan ik rekenen tijdens deze reis?

Mambo heeft een indicatie gemaakt van de groepssamenstelling waarmee je deze treinreis door Scandinavië zou kunnen gaan maken. Onthoud wel dat het gaat om een indicatie, want er kan niet met 100% zekerheid worden voorspeld hoe de groep er precies uit gaat zien.

Er wordt verwacht dat de meeste deelnemers van deze reis tussen de 18 en 21 jaar oud zullen zijn. Daarnaast lijken ook jongeren tussen de 21 en 27 jaar oud interesse te hebben in deze treinreis door Scandinavië. De groepen waar Mambo mee op reis gaat, bestaan gemiddeld uit 12 personen. Dit zorgt ervoor dat de reizen gezellig blijven en je elkaar eenvoudiger leert kennen. Over het algemeen gaan er net wat meer vrouwen dan mannen mee op reis. De meeste reizigers melden zich individueel aan, waardoor het onderling leggen van contacten ook gemakkelijker is. Meer informatie over de groepssamenstellingen van de jongerenreizen van Mambo vind je hier.

Waar overnachten we tijdens deze treinreis door Scandinavië?

Tijdens deze reis door Scandinavië overnacht je in verschillende hostels. Hier slaap je samen met groepsgenoten op een kamer.

Wat kost een deelname aan deze trip?

Deze trip is te boeken vanaf €1898,-, inclusief treinreis. Hierbij zit het volgende inbegrepen:

– Een bijdrage aan het Calamiteitenfonds van €2,50
– De reserveringskosten van €30,-
– Het bezoek aan de steden
– De activiteiten uit het programma
– De 24/7 aanwezigheid en begeleiding van een professionele reisleiding
– Onbeperkt drinken, vers fruit en genoeg tussendoortjes die je mee kunt nemen voor onderweg
– De maaltijden in de accommodatie, hierbij gaat het om ontbijt, lunch en avondeten
– Het vervoer naar de steden, hierbij gaat het om een interrailpas en boot- en bustickets
– Het verblijf in de hostels, inclusief bedlinnen

Welke munteenheden heb ik nodig om te betalen in de Scandinavische landen?

In Hamburg betaalt men gewoon met Euro’s. In de andere landen gebruiken ze wel hun eigen munteenheden:

Kopenhagen: Deense Kroon
Stockholm: Zweedse Kroon
Oslo: Noorse Kroon

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.