Credits: Warredal

In Warredal overnacht je midden in de Belgische natuur

door

In Belgisch Limburg ligt glamping- en recreatiedomein Warredal. Met een oppervlakte van maar liefs 24 hectare is hier genoeg te zien en te beleven. Wanneer je graag midden in de Belgische natuur wil overnachten, raden we je zeker aan een verblijf in Warredal te boeken. Je kunt er zelfs met je trouwe viervoeter op vakantie; hond én paard. Wij vertellen je meer over deze prachtige glamping in de ongerepte natuur van België.

Een vader en kind spelend bij het water.
Credits: Warredal

Warredal; een magische plek aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen

Vlakbij Nationaal Park Hoge Kempen ligt Warredal. Deze magische plek is een paradijs voor volwassenen, kinderen én dieren. Midden in de natuur vind je er verschillende overnachtingsplekken die specifiek zijn ingericht voor een echte back-to-nature ervaring. Je kunt bij Warredal niet alleen overnachten, maar ook deelnemen aan verschillende activiteiten. Voor kinderen zijn er verschillende mogelijkheden, maar ook voor teambuilding is het de perfecte plek. Extra leuk; er is een nieuw wijndomein waar je ook zeker een bezoek aan kunt brengen tijdens je verblijf.

Overnachten midden in de Belgische natuur

Wanneer je graag wil overnachten midden in de prachtige Belgische natuur, is Warredal de ideale plek. Er zijn een aantal verschillende type accommodaties waar je uit kunt kiezen. Van cabins voor twee personen tot aan een shelter voor acht personen. Onder de foto lees je alles over de mogelijkheden.

Een accommodatie in Warredal.
Credits: Warredal

Cosy Cabins

Warredal biedt verschillende cosy cabins waar je met z’n tweeën, met het gezin of met een groep in kunt verblijven. Deze cabins zijn knusse tiny houses waarin je helemaal terug naar de natuur kunt gaan. Dit betekent geen Wifi, maar wel rust en heel veel natuur. Er zijn cabins met een hottub, een jacuzzi of een saunahuisje. Een heerlijke extra toevoeging om echt even helemaal tot rust te komen.

Cosy Houses

Midden tussen de bomen vind je de Cosy Houses. Deze magische huisjes geven je de mogelijkheid even helemaal te detoxen in de natuur. In de Cosy Houses heb je beschikking over een gezellig eet- en zitgedeelte, een verwarmde badkamer, een houtkachel en een gasbarbecue. Op het terras kun je genieten van de buitenlucht en ook bij deze verblijfplaatsen geldt; er is geen Wifi. Waar je dan weer wel gebruik van kunt maken is de fietsverhuur, food delivery en wellness faciliteiten.

The Lodge

Als laatste is er nog The Lodge; een houten gebouw met een stijlvolle, Canadese inrichting. In dit gebouw vind je twaalf studio’s en vier vakantieappartementen. In de studio’s kunnen twee tot drie personen verblijven en in de appartementen maximaal vier personen. Een overnachting in The Lodge is vooral ideaal voor een kort verblijf. Voor een langer verblijf raden we je aan één van de Cosy Cabins of Cosy Houses te boeken.

The Lodge in glamping- en recreatiedomein Warredal.
Credits: Warredal

De leukste activiteiten om te doen in Warredal

Zoals we al even hebben laten vallen; Warredal is een heerlijke plek om outdoor activiteiten te doen. Extra leuk als je met de kids weggaat bijvoorbeeld. Het zijn ideale activiteiten om lekker actief bezig te zijn en tegelijkertijd van de natuur om je heen te genieten. Je kunt tijdens je verblijf onder andere kiezen uit het klimpark, adventure minigolf en het maken van een heerlijke natuurwandeling.

Klimpark Warredal

In Klimpark (of Klimbos) Warredal vind je hindernissen op grote hoogtes. Een geweldige plek om te bezoeken met het gezin, vrienden, collega’s of gewoon met z’n tweeën. Het park beschikt over zeven verschillende parcours met elk hun eigen hoogtes en moeilijkheidsgraden. Op die manier is deze activiteit geschikt voor zowel jong als oud. Klim en klauter over touwbruggen en netten, en test je evenwicht op de balanceerelementen.

Klimpark Warredal.
Credits: Warredal

Adventure Minigolf

Een andere activiteit die je in Warredal kunt doen, is Adventure Minigolf. In de bosrijke omgeving ligt een golfterrein van maar liefst 10.000 m² groot. Het is midgetgolf, maar dan midden in de Belgische natuur. Ga samen de uitdaging aan en kijk wie het snelst de golfbal in de 18 holes weet te krijgen.

Natuurwandelingen

Wanneer een glamping midden in de natuur ligt, kunnen natuurwandelingen natuurlijk niet ontbreken. Ga tijdens je verblijf dan ook op pad en ontdek de geweldige natuur te voet. Wandel onder andere langs akkers, heide en bossen. Warredal ligt aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen, dat we je ook zeker aanraden te bezoeken. Check bijvoorbeeld de nieuwe Hoge Kempen Trail. Je kunt het Nationale Park betreden via natuurgebied Bergerven. In dit gebied vind je verschillende vogels, die je kunt spotten bij de vogelkijkhut. Ga op zoek naar de visarend, duikeenden en steltlopers. Andere dieren die je tijdens de wandeling tegen kunt komen zijn Konikpaarden en Galloway runderen. Genoeg te bewonderen dus tijdens een natuurwandeling rondom Warredal.

Twee kinderen op een paard.
Credits: Warredal

Met je paard op vakantie; bij Warredal kan het

Wil je graag een keer op vakantie samen met je paard? Bij Warredal kan het. Niet alleen is het de ideale plek om met je paard het bos in te gaan, je kunt ook gebruikmaken van één van de paardenboxen van het domein. Zo hoef je je paard niet thuis te laten en kun je genieten van alle mooie natuur, samen met je paard.

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.